Coaching bij kanker

“Gewoon” de draad van het leven weer oppakken zoals voor de diagnose kanker is een uitdaging, niet onmogelijk maar niet gemakkelijk. In de periode van ziekte heb je in de overleefstand gestaan: ziekenhuisbezoeken, diverse vormen van behandeling en een eventuele operatie. De periode is voor niemand hetzelfde maar dat het impact heeft op jou, je gezin en je leven staat vast.

Tijdens of na de behandelingen zijn er veel voorkomende klachten onder meer: vermoeidheid, lichamelijke beperkingen op fysiek vlak, chemobrein, angst, slaapproblemen, depressieve gedachten en niet meer (volledig) kunnen werken of voor je gezin kunnen zorgen. Een lastige situatie, voor jezelf maar ook niet altijd te begrijpen voor je (naaste) omgeving. Gedurende de behandelperiode wordt er, met name in het reguliere zorgproces, gefocust op jouw lichaam en de best mogelijke behandeling. Mentaal én emotioneel gebeurt er in deze periode ook ontzettend veel, maar daar is helaas vaak minder aandacht voor.


En dan krijg je het bericht; de kanker is in remissie. Remissie? Remissie is de periode waarbij de aandoening terrein verliest en de toestand van de patiënt verbeterd. Het is de periode waarbij je na de behandeling door middel van een operatie, chemotherapie of bestraling de draad weer kan en mag gaan oppakken... maar hoe?  Hoe zorg jij ervoor dat jij jouw eigen bus (jouw leven) weer mag gaan besturen?
Je lijf heeft je in de steek gelaten en functioneert anders dan voor je ziekte,  je hebt hierdoor de taak gekregen om jezelf opnieuw uit te vinden, opnieuw moet leren vertrouwen en ondertussen ook nog alles mag gaan verwerken. Het verwerken van kanker begint pas in deze periode.


Als Remissiecoach kijk ik altijd naar jouw persoonlijke situatie, de vier niveaus van jouw energiebalans en jouw hulpvraag staat hierbij centraal. Gezamenlijk kijken we naar de stappen die jij kunt maken om te werken aan meer energie, rust en balans in je leven, zodat je je nieuw ik weer mag gaan omarmen.


Waar heb jij behoefte aan? Wat is er voor jou nodig om meer energie, rust en balans in jouw leven te creëren?

Dat is een persoonlijk proces waar geen tijd voor staat. Een proces met ups en downs zonder goed of fout. Een proces welke het best haalbaar is in kleine stappen met succesmomenten die gevierd mogen worden. Door het in beweging komen, op zowel fysiek als mentaal vlak, kan je de regie over je eigen leven terugpakken, leer je omgaan met tegenslagen en groei je door je eigen veerkracht.
Mijn coaching geeft jou nieuwe inzichten, helpt je verwerken en ondersteunt je bij het opnieuw inrichten van je leven waardoor je met meer vertrouwen, in jezelf, door het leven mag gaan.


Het is hard werken, ongevraagd ben je topsporter, maar besef dat je het niet alleen hoeft te doen.


"Een leven na kanker, je bent ineens ongevraagd topsporter."